De ce să optezi pentru o soluţie integrată?

7 avantaje care trebuie luate în considerare.

Raluca Bota
 

Un sistem de management de tip ERP reprezintă defapt o soluţie integrată care reuneşte fluxurile informaţionale din cadrul unei companii asigurând gestionarea corectă şi eficientă a datelor în timp real. O soluţie integrată presupune centralizarea datelor într-o platformă unică, lucru care facilitează comunicarea şi coordonarea în cadrul firmei. 
Implementarea unei soluţii integrate şi personalizate presupune anumite costuri pentru o firmă dar şi asumarea unui timp necesar de tranziţie până la finalizarea implementării. Însă optarea pentru un astfel de sistem reprezintă o investiţie durabilă care va reduce costurile firmei tale din următoarele motive:

.

1. Informaţia trebuie introdusă o singură dată într-o bază de date unică şi va putea fi procesată în diferitele activităţi pe care le are afacerea ta. De exemplu: vei introduce un produs o singura dată şi vei putea folosi această informaţie atât pentru partea de facturare, ofertare dar şi pentru depozit, producţie sau magazin online. În acest fel activitatea va fi mult mai flexibilă şi eficientă.

2. Flexibilitate. O soluţie integrată este perfect personalizabilă pentru fiecare afacere în parte, indiferent de domeniul de activitate. Spre deosebire de un program care are toate câmpurile predefinite şi fluxul de lucru este unul rigid, o soluţie integrată se adaptează nevoilor specifice ale fiecărei firme pentru ca modul de operare să fie cât mai simplu şi sugestiv. O soluţie integrată se pliază perfect pe activităţie, procesele  şi modul de lucru din fiecare firme.

3. Dezvoltatare permanentă. O soluţie integrată poate fi dezvoltată în orice moment, fără a fi nevoie de schimbări majore. Dacă pe parcursului timplui afacerea ta creşte, poţi adăuga oricând alte module sau se poate realiza o reorganizare a fluxului astfel încât acesta să răspundă nevoilor tale actuale.

 4. Îmbunătăţeşte relaţia cu clienţii şi furnizorii. Procesul de vânzare va deveni mult mai flexibil şi orientat spre client, lucru are te va ajuta să păstrezi o relaţie pe termen lung. Însă un aspect deosebit de important pentru business-ul tău este şi relaţia cu furnizorii. Un proces defectuos de achiziţie îţi va afecta cu siguranţă afacerea şi relaţia cu clienţii. Având o soluţie integrată, poţi de exemplu să corelezi comenzile de vânzare cu cele de achiziţie. Astfel, analizând informaţiile şi datele despre vânzări vei putea să gestionezi mult mai eficient achiziţiile de la furnizori.

5. Optimizarea stocurilor. Implementarea unei soluţii integrate reprezintă o soluţie de optimizare a stocurilor, care te va ajuta să scazi considerabil costurile aferente stocurilor.  

6. Gestionarea eficientă a depozitelor. O soluţie integrată poate cumprinde şi un sistem de gestiune al depozitului care te va ajuta să optimizezi spaţiul din cadrul depozitului şi să diminuezi cheltuielile de administrare ale acestuia. Vei avea acces la informaţii în timp real cu privire la mişcările de stoc sau orice alte modificări aduse în depozit.

7. Business Intelligence. Acest modul de raportare îţi va furnizara rapoartele şi informaţiile de care ai nevoie pentru a lua cele mai bune decizii pentru afacerea ta.

.