Odoo - Mai mult decât un ERP convențional

Trecerea spre Marketing-ul Digital

Arabela Acălinei

În urmă cu aproape 10 ani, pe când era încă la Universitate, Fabien Pinckaers a avut un vis, acela de a face o schimbare pe piața ERP-urilor, dominată de prea mult timp de branduri de renume, dar care se adresau îndeosebi Companiilor mari. Fabien Pinckaers, visa să facă acest gen de aplicații de management al afacerii mai accesibile ca și preț și mai ușor de folosit. Din acest vis a luat ființă mai târziu Odoo.

Fabien nu a fost capabil să materializeze un astfel de vis de unul singur! A cooptat peste 1500 de programatori și astfel s-au născut o serie de versiuni Odoo. Au trebuit să treacă însă 10 ani până s-au construit o serie de aplicații, care aveau la bază funcții ERP standard, module de Contabilitate, Gestiunea Depozitului, CRM și altele. Apoi, s-au găsit peste 500 de parteneri la nivel global, care au distribuit produsul final companiilor, generând peste 2 milioane de utilizatori ai aplicației Odoo.

Fabien Pinckaers afirmă: "Sunt milioane de firme mici și mijlocii din întreaga lume, care nu își permit o aplicație integrată pentru a-și conduce și mări afacerea, deoarece nu au resursele necesare pentru a plăti licența la unii dintre dezvoltatorii tradiționali. Suntem bucuroși că putem ieși din tipare și oferi o soluție superioară, care trece dincolo de modelul ERP. Companiile nu au nevoie doar de ERP-uri, ci de o soluție completă, care să le ajute să profite de aceste instrumente digitale, pe care le au la dispoziție. Credem că am ajuns într-adevăr la un punct de cotitură, nu doar pentru Odoo, dar și pentru comunitatea open source, deoarece am dovedit că putem oferi o soluție care, nu numai că egalează softurile tradiționale, dar le și depășește, în anumite aspecte."

Ultima versiune Odoo include:

  • Un sistem de administrare a conținutului (CMS), pentru a putea construi un website profesional, adaptabil chiar și pentru interfața unui telefon mobil. Acest website se poate edita inline, prin simpla inserare de blocuri de construcție, fie ele blocuri de text, de imagine, sau de diverse alte elemente. Partea grozavă este că, pentru realizarea unei astfel de construcții profesionale, nu sunt necesare cunoștințe tehnice de specialitate, modulul fiind unul extrem de intuitiv și ușor de folosit.
  • Un modul de oferte profesionale, pentru a realiza în cel mai scurt timp și a trimite oferte cu aspect profesional, care pot fi acceptate direct online. Acest modul permite setarea de șabloane predefinite și semnături electronice.
  • O platformă Ecommerce, prin care se pot încasa plăți online și se pot crește vânzările, folosind tehnici de cross-selling și upselling.
  • Un modul de Business Intelligence updatat, care conferă o vedere de 360° asupra tuturor informațiilor legate de afacere, fie ele informații generale sau detalii.
  • O suită completă de aplicații de Marketing, care te ajută să păstrezi relațiile cu clienții sau cu prospecții: Chat, Chestionare, Planificare de evenimente și întâlniri, Email integrat. 

Toate aceste aplicaţii sunt integrate între ele, ceea ce face ca întreg procesul care se desfăşoară în cadrul afacerii să fie unul uşor de gestionat.

Odoo este, cu siguranţă, un software profesional, accesibil pentru orice tip de companie, care poate eficientiza munca şi creşte productivitatea, mărind afacerea, sau chiar ajutând la relansarea ei.

sursa:

www.odoo.com

extras din News, comunicat de presă, Septembrie 2014

Alexandre Vandermeersch

Traducere și adaptare: Arabela Acălinei