Simplifică-ți inventarul cu reaprovizionări automate

Sistemul handsfree simplu care previne golirea stocului

Gabriela Nicolae

Pentru a evita nemulțumirea clienților din cauza stocurilor mici, îți oferim o soluție care să te ajute să economisești timp și care te va costa foarte puțin - automatizarea.

De îndată ce ai trecut de pașii necesari pentru a ca depozitul tau să funcționeze și ai stabilit regulile de inventar, poți să adaugi câteva sarcini pentru sistemul tău.

Stai și relaxeză-te

Scopul funcțiilor automate este să realizeze atât sarcinile ușoare, cât și pe cele grele fără a-ți solicita constant atenția. Funcția este bazată pe nivelul stocurilor pe care le-ai introdus, cu o valoare minimă la care sistemul trebuie să plaseze o comandă nouă, și o cantitate maximă care reprezintă limita pe care sistemul nu trebuie să o depășească. De fiecare dată când un element atinge nivelul minim sistemul va plasa o nouă comandă în locul tău. Este chiar atât de simplu!

Realizează mai multe sarcini în același timp

Cu cât mai multă informație introduci în sistem, cu atât vei avea mai puține lucruri de care să te ocupi. De exemplu, dacă un element nu este disponibil la furnizorul tău obișnuit, sistemul va anula automat comanda și va trimite o nouă comandă la următorul furnizor pe care l-ai introdus pentru acel element specific.

Poți, de asemenea, să câștigi atât timp, cât și bani dacă configurezi sistemul să vâneze cele mai bune oferte. Sistemul va trimite cereri de ofertă pentru același element la mai mulți furnizori și va comanda de la cel care oferă cele mai bune prețuri sau condiții, depinzând de cum dorești să procedezi.

Vezi acolo unde ochii tăi nu pot să vadă

Daca deții mai multe depozite setează sistemul în așa fel încât să nu fie o încărcare excesivă cu același element. Atunci când e necesar, sistemul va transfera elementele dintr-un depozit în altul pentru a regla cantitățile.

De asemenea pentru producție și pentru propriile provizii

Stocul tău poate să fie nu doar lucrurile pe care le vinzi - unele elemente pe care le ții în stoc pot fi necesare pentru companie sau pentru linia de producție. Prognoza producției te va ajuta să stabilești reguli pentru propriile bunuri, astfel încât oricând ar trebui să reîncepi producția, să nu fii împiedicat de elemente necesare care lipsesc. 

Nu ai un inventar?

Chiar dacă nu ai propriul tău depozit, dar folosesți o metoda în care nu deții stocuri, s-ar putea să vrei să iei în considerare funcțiile automate.

De exemplu,  când un client pleasează o comandă la firma ta, tu apoi trebuie să trimiți comanda de la furnizor către client. Daca sistemul comandă automat de la furnizori, ai două avantaje: în primul rând, livrarea către clientul tău va fi mult mai rapidă, datorită faptului că va fi nevoie de doar câteva secunde pentru a se trimite comanda clientului direct către furnizori. Și ai câștigat timp prețios pentru a te ocupa de alte sarcini, cum ar fi să îți dezvolți afacerea. 

Sursa: Samuel Cabodi, www.odoo.com